Gott med Hallongrottan

Idag ska jag besöka en av Stockholms bästa bokhandlar – Hallongrottan. Det är en liten, välkomnande butik där besökarna med lite tur kan sno åt sig en hallongrotta och lite kaffe medan man snackar queerlitteratur med den kunniga personalen. Det knepigaste med att gå in är att risken för att förköpa sig på bra böcker, snygga småsaker och kvalitetsserier är alldeles för stor. Men det är en risk som tveklöst är värd att ta.

Det finns inte många små bokhandlar kvar, så det gäller att hålla koll på de som står emot tidsandan och kämpar på. Hallongrottan är mycket troligt allt annat än en guldgruva rent ekonomiskt sett, men det är lätt att hitta ädelstenar där ändå. För böckerna som säljs är viktiga och kunskapen som de som driver handeln har är ovärderlig. Lokalen fungerar även som en mötesplats för folk som vill, kan eller bara måste organisera sig, träffas och diskutera. Jag önskar att Norrköping hade en sådan plats att bjuda på, det hade varit fantastiskt. Kanske dyker något sådant upp i framtiden.

 

Så har du vägarna förbi Stockholm, ta dig till Hornstull, knalla ett par hundra meter bort till Bergsundsgatan 25 och kika in. Läs mer om Hallongrottan här.

Annonser
Det här inlägget postades i Litteratur, Politik och viktigt, Serier. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s