Äntligen december!

Idag är det 1 december och det är ju inte alls så dumt! Fick höra igår att det i Norrköping var -27 grader för prick ett år sedan. Ser man på. Nu är det bara grått, grått, grått. Förutom att julkalendern kickar igång i public service idag, finns två andra anledningar till att ta tillvara på dagen.

Först och främst – idag är det World AidsDay. Hiv och aids är inte problem som kommer försvinna bara för att vi försöker glömma och gömma undan dem. Det är viktigt att hålla diskussionen levande och synliggöra den smärta och den skit som sjukdomen bidrar med och leder till. Men det är också viktigt att komma ihåg att forskningen går framåt och att det ändå finns chans till att det blir bättre, bättre och ännu bättre. Är man i Norrköping kan man göra detta tillsammans med andra genom att komma till Stadsbiblioteket klockan 17:30. Efter ett par koppar glögg promeneras det i gemensamt fackeltåg ner till Olai Kyrka, där det bjuds på vegansoppa och musik. Läs mer på facebook, på Noas Ark Östergötland och på Norrköping Pride. Bilden bredvid röda bandet är av vår världsberömde fotograf Lennart Nilsson. Fotografiet visar HIV-viruset på en vit blodkropp. Jag såg det på Fotografiska för en tid sedan. Det var mer skrämmande än vad jag alls skulle gissat innan.

Men det händer även annat idag. Världens bästa DJ-blogg Allt om DJ:s har premiär för sin adventskalender! Varje dag fram till julafton kommer du där kunna ta del av något extra julgöttigt från Karins och min oändligt djupa DJ-klappsäck! God Jul!

Annonser
Det här inlägget postades i DJ, Norrköping, Politik och viktigt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s